Tekstil

Her yıl 100 milyar parça giysi üretiliyor ve bunun yaklaşık %85‘i aynı yıl çöpe gidiyor. Tekstil sektörünün mevcut işleyişe devam etmesi halinde 10 yıldan kısa sürede tekstil atığının 134 milyon tona ulaşması ve tekstil atığı kaynaklı karbon salımının 2 katına çıkması öngörülüyor. Tekstil üretimi ile ilgili göz ardı edilen en çarpıcı gerçeklerden biri ise sektörün büyük miktarlarda kimyasal, su, enerji ve daha birçok doğal kaynağa ihtiyaç duyuyor olması. Üretimde kullanılan büyük hacimli doğal kaynaklara ek olarak arazi doldurma yöntemi ile bertaraf edilen her bir kıyafet parçası ortalama 200 yıldan fazla sürede doğada çözünüyor ve büyük miktarlarda metan gazı salımına ve toksik kimyasal ve boyaların sızıntısına sebep oluyor.

Tekstil Endüstrisi ve Etkileri

Fazla Tekstil Ürünlerini Faydaya Dönüştürdüğümüz Servislerimiz

Kurumların çeşitli sebepler ile standart satış kanalından satamadığı, stoklarında yaşlanan fazla tekstil ürünlerini tedarik ediyor; bu ürünleri yeni alıcı kitleleriyle buluşturuyoruz. Hem tedarikçiler hem alıcılar için finansal avantaj sağlarken gerçekleşen satışlar aracılığıyla tekstil fazlalarını israf olmaktan kurtararak çevresel fayda yaratıyoruz.

Dijital altyapımız, geniş paydaş ekosistemimiz ve Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan gıda bankacılığı ağımız ile fazla tekstil ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor; kurumların sosyal etkisini güçlendirirken fazlayı sosyal, çevresel ve finansal faydaya dönüştürüyoruz.

Kurumların kırpıntı ya da topbaşı gibi atıklarını fayda odaklı Geri Dönüşüm servisimiz ile tek nokta üzerinden döngüsel ekonomiye kazandırıyor, kurumlara finansal avantaj sağlarken çevresel etkilerini pozitife çeviriyoruz.

Uzman kadromuz tarafından kurumların ihtiyacına özel hazırlanan Sürdürülebilirlik Danışmanlığı hizmetlerimiz ile kurumsal sürdürülebilirlik hedeflerini aksiyona dönüştürüyoruz. Geliştirdiğimiz hizmetler aracılığıyla kurumların somut, uzun vadeli ve pozitif etki yaratmasını sağlıyor; kurumsal kimliklerini ve iletişimlerini güçlendiriyoruz.

Haydi birlikte fazlayı faydaya çevirelim, atığı önleyelim.